oraz
Liczba pozycji: 105
Najlepsze włoskie przepisy część 1 – ebook
Michelle Enderson
Książka zawiera zbiór smacznych włoskich przepisów przygotowywanych w najlepszych zagranicznych restauracjach, jak w Bar Agricole, San Francisco, oraz Włoskich regionach takich jak Emilii Romanii znanej z najlepszych potraw Włoskich. Książka zawiera wiele smacznych przepisów, idealny prezent dla osób uwielbiających kuchnie włoską oraz, które po prostu lubią prosto i bardzo smacznie zjeść.Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa strączkowe w kuchni greckiej – ebook
Izabela Panopulos
„Warzywa strączkowe w kuchni greckiej” to zbiór ponad pięćdziesięciu receptur na sałatki, zupy, dania gotowane oraz zapiekane. Wszystkie z wykorzystaniem warzyw strączkowych.Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepsze włoskie przepisy – ebook
Michelle Enderson
Książka zawiera zbiór smacznych włoskich przepisów przygotowywanych w najlepszych zagranicznych restauracjach, jak w Bar Agricole, San Francisco, Palizzi Social Club w Filadelfii, Chiltern Firehouse w Londynie oraz Włoskich regionach takich jak Emilii Romanii znanej z najlepszych potraw Włoskich. Książka zawiera wiele smacznych przepisów, idealny prezent dla osób uwielbiających kuchnie włoską oraz,...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepsze włoskie przepisy część 2 – ebook
Michelle Enderson
Książka zawiera zbiór smacznych włoskich przepisów przygotowywanych w najlepszych zagranicznych restauracjach, jak w Bar Agricole, San Francisco, Palizzi Social Club w Filadelfii, Chiltern Firehouse w Londynie oraz Włoskich regionach takich jak Emilii Romanii znanej z najlepszych potraw Włoskich. Książka zawiera wiele smacznych przepisów, idealny prezent dla osób uwielbiających kuchnie włoską oraz,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła 2/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom drugi serii Kocham Zioła został poświęcony kluczowym zagadnieniom, których odpowiednie omówienie i zrozumienie jest niezbędne dla utrzymania i poprawy naszego zdrowia i samopoczucia. Poruszono tematy m.in. substancji, roślin i grzybów o działaniu przeciwwirusowym oraz przeciwnowotworowym, roli kawy w diecie, wpływu srebra na ludzkie zdrowia oraz wyrobie octu na cele lecznicze i gospodarcze.Data dostępności:
Data publikacji:
Jak upiec chleb – ebook
Gabriela Jasińska
Jak upiec chleb, 20 przepisów, poradnik — to książka idealna zarówno dla osób, które dopiero chcą rozpocząć swoją przygodę z pieczeniem chleba, ale także, jak i dla osób, które mają pewne doświadczenie w tej kwestii. Poradnik ten zawiera dużo, cennych wskazówek zdecydowanie ułatwiających pieczenie chleba oraz 20 gotowych przepisów. Znajdują się tu przepisy z wykorzystaniem drożdży świeżych, suszonych,...Data dostępności:
Data publikacji:
Sałatki i surówki. Zdrowe zamieszanie – ebook
Iwona Czarkowska Iwona Orzechowska-Zeidler
Dobrze i z pomysłem przyrządzone sałatki oraz surówki doskonale sprawdzają się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania i przystawki. Są źródłem cennych witamin oraz minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i mają wysoką wartość odżywczą. Książka zawiera przepisy na wiele kompozycji wegańskich, wegetariańskich, mięsnych i rybnych, które znacznie...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i wina lecznicze – ebook
Krzysztof Żywczak
Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka "Nalewki i wina lecznicze" zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty – ebook
Klaudia Puchałka
Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy? Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji...Data dostępności:
Data publikacji: